nieuwsitems node template

Nieuw: Transmuraal Formularium Nijmegen

vrijdag, 05/07/2019

Sinds kort is het Formularium Nijmegen overgegaan in het Transmuraal Formularium Nijmegen (TFN). Dit formularium is ontwikkeld om huisartsen en specialisten in de regio Nijmegen-Boxmeer meer op één lijn te brengen als het om voorschrijven gaat. Begin juni heeft het bestuur van de Stichting Transmuraal Formularium Nijmegen via LHV-Huisartsenkring Nijmegen e.o. bekendgemaakt dat het Formularium Nijmegen een nieuwe fase is ingegaan. Twintig jaar lang werd Formularium Nijmegen als papieren boekje verspreid. Het formularium is geüpdatet, gedigitaliseerd en verbreed naar 1ste en 2de lijn en Transmuraal Formularium Nijmegen (TFN) gedoopt.

Digitaal eenduidig voorschrijven

Het TFN gaat net als het NHG-Formularium uit van de NHG-Standaarden. De extra waarde bestaat uit de afspraken met de specialisten om tot dezelfde keuze te komen in de regio Nijmegen-Boxmeer. Bovendien adviseert het TFN één voorkeursmedicijn waar het NHG-Formularium meerdere middelen noemt. Een gezamenlijk regionaal medicatiebeleid is mooi maar implementatie in de praktijk van alledag is beter. Daarom is het TFN beschikbaar in de Prescriptor EVS-module van de HIS’en.
Het TFN is in en handomdraai te installeren en biedt dagelijks gemak en plezier. Van de diagnose met ICPC ga je rechtstreeks naar het voorkeursrecept met de juiste dosering. De licentie voor het TFN is voor de rest van dit jaar te bestellen voor € 80 per normpraktijk. Dit is inclusief de afdracht aan de Stichting Transmuraal Formularium Nijmegen.

Licentie TFN

Om in het bezit te komen van de licentie, betaalt de deelnemer het licentiebedrag van € 80 met iDEAL via de website van Digitalis, uitgever van het Transmuraal Formularium Nijmegen en leverancier van Prescriptor EVS. Volg daarvoor de volgende stappen:

- Inloggen kan alleen met een geregistreerd account. Bent u nog niet geregistreerd, meld u dan eerst aan namens de praktijk.
- Selecteer na inloggen de tab ‘product bestellen’.
- Na opgave van het aantal normpraktijken, accordering van het berekende licentiebedrag en de betaling met iDeal wordt de praktijk per direct aangesloten op het TFN in Prescriptor. Per email wordt automatisch een bevestiging van aansluiting en de factuur verstuurd.

Stichting Transmuraal Formularium Nijmegen staat garant voor een up-to-date inhoud, onafhankelijk van verzekeraars en andere organisaties. Voor inhoudelijke vragen en opmerkingen over TFN, neem contact op met: Guido Adriaansens, bestuurslid Stichting Transmuraal Formularium Nijmegen, g.adriaansens@upcmail.nl
Lees volledig artikel