nieuwsitems node template

Integrated medicines management to medicines optimisation in Northern Ireland (2000-2014): a review

woensdag, 20/05/2015

The journey from medicines management to optimisation has resulted in significant improvements in the quality and safety of medicines yielding health gain and economy and a return on investment of £5–8 for each £1 invested. How? Read the review.

Lees volledig artikel
nieuwsitems node template

Met drie muisklikken van diagnose naar geneesmiddel

donderdag, 01/05/2014

Huisartsen en apothekers in het Noord-Brabantse Asten ervaren veel gemak door de koppeling tussen het regionale formularium en het elektronisch voorschrijfsysteem (EVS). Het is een raadsel waarom niet alle regio’s op deze manier werken. Apotheker GertJan Hooijman van Apotheek Asten stond aan de basis van het EVS-gestuurde formularium in Asten. Bijna vijftien jaar geleden besloten Hooijman en de negen huisartspraktijken te onderzoeken hoe zij de afspraken uit het formularium en het EVS konden koppelen.

Lees volledig artikel
nieuwsitems node template nieuwsitems node template

Het Elektronisch Voorschrijfsysteem - een efficiënt instrument

vrijdag, 01/10/2010

Jeroen van der Lugt, Het Elektronisch Voorschrijfsysteem - een efficiënt instrument, Syntheshis, 2010-03

Formulariumgericht voorschrijven staat sinds enkele maanden weer volop in de belangstelling. De LHV organiseert momenteel in het land gratis cursussen en zond eind september een toolkit Formulariumgericht voorschrijven rond aan zijn leden. Dat is opvallend, omdat formulariumgericht voorschrijven al meer dan dertig jaar wordt beoefend.

http://syntheshis.nl/archief/2010-03/SH_okt_10_05.pdf

Lees volledig artikel

Pagina's