nieuwsitems node template

Meer dan 500 patiënten in CHECkUP

woensdag, 27/10/2021

MIJLPAAL! Deze maand is de 500ste patiënt geïncludeerd in CHECkUP. Het project had door ict-startproblemen en de COVID-pandemie enige vertraging opgelopen. Mede dankzij een geheel nieuw team research nurses (zie foto) staan de zaken weer op de rail. CHECkUP is op dit moment uitgerold in Zuyderland op locatie Sittard zowel als Heerlen. Op korte termijn zal het project ook in MUMC starten.
De projectgroep is nog op zoek naar huisartsen en apothekers in de Oostelijke Mijnstreek, de Westelijke Mijnstreek en Maastricht ter ondersteuning. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot checkup@zuyderland.nl of 06-50 15 54 90.

Over CHECkUP

Bij de studie CHECkUP wordt gekeken naar het effect van een wekelijkse medicatiecheck met behulp van een softwaresysteem - de Clinical Rules Reporter van Digitalis Rx) - op heropnames in het ziekenhuis. Patiënten worden in drie regio’s (Maastricht, Oostelijke Mijnstreek en Westelijke Mijnstreek) na een ongeplande opname gerandomiseerd over een interventiegroep en een controlegroep. Wekelijks wordt de medicatie gecheckt middels een set van clinical rules die gebruikt maakt van de patiëntgegevens (zoals medicatie en laboratoriumgegevens). De signalen (adviezen) worden wekelijks via een link in een e-mail doorgegeven aan de zorgverleners in de 1ste lijn. Via die link wordt ingelogd en kan het signaal eenvoudig worden verwerkt.

De dagelijkse uitvoering van CHECkUP ligt in handen van Saskia Wolters, Suzan Savelkoul, Marjolein de Bock, Myrthe Janssen, Aimée Linkens, Vanja Milosevic, Bart Spaetgens, Noémi van Nie, Kim Hurkens en Hugo van der Kuy.
CHECkUP is mogelijk gemaakt door ZonMw, Zuyderland, MUMC en Bob van de Loo (Digitalis Rx).

Lees volledig artikel