nieuwsitems node template

Prescriptor verovert Limburg

donderdag, 18/01/2018

Het elektronisch voorschrijfsysteem Prescriptor is in 2017 omarmd door 370 huisartsenpraktijken en beslaat daarmee zo’n 75 % van de Limburgse bevolking. De regio heeft de ambitie om de farmaceutische zorg te optimaliseren wat betreft kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid. Door Prescriptor EVS in te zetten voldoen de Limburgse huisartsenpraktijken aan de nieuwe prestatievoorstellen en komen zo in aanmerking voor een beloning op formulariumgericht voorschrijven.

Formulariumgericht voorschrijven

Zorggroep ZIO (Zorg in ontwikkeling), Maastricht en Heuvelland (80 HA), Mijn.streek (Meditta, Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg), Midden- en Zuid-Limburg (180 HA) en Cohesie Noord-Limburg (110 HA) omvatten in totaal circa 800.000 ingeschreven patiënten.

De regio Limburg loopt met de inzet van Prescriptor EVS voorop in het voldoen aan de nieuwe prestatie binnen ‘Doelmatig voorschrijven’ (Segment 3). Vanaf 2018 wordt namelijk door Landelijke Huisartsen Vereniging en Zorgverzekeraars Nederland Formulariumgericht voorschrijven aanbevolen en gestimuleerd middels een beloning. Digitalis zal daartoe in de loop van 2018 diensten uitbreiden rondom de monitoring en rapportage van de prestatie ‘Doelmatig voorschrijven’ in samenwerking met partners en HIS-leveranciers.

Lees volledig artikel