nieuwsitems node template

Workshops Clinical Rules op NedHIS & EZD congres 2017

Tuesday, 14/03/2017

Tijdens het aanstaande NedHIs & EZD congres in Vianen worden er speciale workshops verzorgd. Digitalis biedt 2 workshops aan tijdens de lunchpauze, tussen 13.20-13.40 uur en 13.40-14.00 uur, in de Montreal zaal. Inschrijven kan bij de Digitalis-stand op de congresdag zelf.

Onderwerp van de sessies is ‘Medicatie-optimalisatie met Clinical Rules’. Clinical Rules is een clinical decision support system (CDSS) ontworpen om de huisarts te assisteren in het voorkomen van complicaties en het optimaliseren van medische behandelingen. Tijdens de workshop wordt ingegaan op een lopend project rond de toepassing van Clinical Rules in een huisartsenpraktijk. Het betreft het Fieldlab onderzoek dat gedurende een jaar de inzet van Clinical Rules bij 6 grote praktijken van TransHIS-huisartsen begeleidt. Daarbij worden wekelijks (i.p.v. jaarlijks) alle patiënten ongeacht leeftijd met polyfarmacie (5 of meer medicijnen) gescreend door Clinical Rules. Het resultaat bestaat uit adviezen betreffende medicatie in relatie tot nierfunctie en kalium/natrium met aandacht voor valrisico, deprescribing en voorkomen van delier. Doel van het FieldLab project is het optimaliseren van Clinical Rules voor de eerste lijn. Op het NedHIS & EZD congres worden de eerste uitkomsten bekendgemaakt.

De workshops worden gepresenteerd door Kees van Boven, senior researcher Radboudumc, huisarts n.p. en Bob van de Loo, projectmanager Clinical Rules bij Digitalis, apotheker n.p.

Zie ook het programma van NedHIS & EZD congres 2017

En Nieuwsbrief van NedHIS & EZD maart 2017

Read full article